pRINCIPIS FONAMENTALS

AFRICAT fonamenta les seves accions en els principis bàsics següents: La cultura constitueix una dimensió rellevant en tota societat humana; per això el coneixement profund de cada cultura és una condició i un factor indispensable per a la cooperació internacional, en particular entre països empobrits i països rics. 

AFRICAT, Associació Africana i Catalana de Cooperació

La cooperació internacional no ha de reduïr-se a la cooperació entre Estats sinó incloure també les associacions, les ciutats, les escoles, els poblats, les ONG, els particulars, etc. 

Una cooperació al desenvolupament respectuosa de la dignitat dels països empobrits ha d’evitar que siguin objecte d’una eterna assistència i promoure relacions basades en l’esperit de reciprocitat i la promoció dels interessos comuns. 

La creació d'espais de coneixement mutu, diàleg i treball comú entre catalans/nes i africans/nes, contribueix a la realització de les condicions per a la reconciliació i l’amistat entre els pobles d’Àfrica i d’Europa. Més enllà dels intercanvis materials, la cooperació internacional ha de comportar una dimensió humana significativa i constituir una de les eines més adients per a la difusió de noves actituds, nous pensaments i noves “mirades a l’altre” tan a l'Àfrica com a Europa.

AFRICAT, Associació Africana i Catalana de Cooperació

4.11.2014 -15.12.2014


Cicle de conferències: 

Mons femenins, religions 

i creences: 

les dones parlen. 


Diàlegs per a noves 

relacions de gènere 

des de l'àmbit espiritual.

Descarregar programa en pdf